Oplev uddannelserne på 7 adresser i Roskilde og Høng // ÅBENT HUS 26. januar

Start din erhvervsuddannelse eller eux-uddannelse i januar // Start 14. eller 16. januar

 • Talent 1
 • Talent 2
 • Talent 3
 • Talent 4
 • Talent 5
 • Talent 6
 • Talent 7
 • Talent 8
 • Talent 9

Talent 

Talentarbejdet på Roskilde Tekniske Skole - en verden af muligheder

På Roskilde Tekniske Skole har vi mange talenter. Her kan du læse mere om skolens talentarbejde på erhvervsuddannelserne.

Hvad vil det sige at være et talent?

Vi definerer talent som elever, der mestrer faglig kunnen på talentfuld vis - kombineret med:

 • Vilje
 • Engagement
 • Nysgerrighed
 • Sociale kompetencer
 • Innovation
 • Overblik

Logo for talentarbejdet på Roskilde Tekniske Skole

Talentarbejdet

Talentarbejdet på Roskilde Tekniske Skole består af forskellige aktiviteter.

Talentspor

Talentspor er for de elever der ønsker at gennemføre deres uddannelse på et højere niveau med plads til specialisering og faglig fordybelse.

Hvad er talentspor?

På talentspor skal en betydelig del og mindst 25 % af undervisningen foregå på højere niveau end det obligatoriske. Beslutningen om, hvorvidt eleven ønsker at tage talentspor skal ske i samråd med elevens praktikvirksomhed. Talentspor er en del af uddannelsernes hovedforløb, men på vores skole starter talentarbejdet allerede på grundforløbet. Vi tilbyder en række fagligt og personligt udviklende aktiviteter for de elever, der ønsker fordybelse og udfordringer gennem hele deres uddannelse.

Talentspor på uddannelser

Konkurrence

På Roskilde Tekniske Skole går vi målrettet efter at stille med talentfulde elever til konkurrencedeltagelse. Vi træner fokuseret til Skills-konkurrencer – og derudover deltager vores elever i nationale og internationale konkurrencer inden for deres fagområder. 

 Se også: Nyheder om Skills - DM, EM, VM 

 Se også: Frederik Riber - WorldSkills 2017 

Masterclass

Skolen udbyder masterclass-forløb indenfor for forskellige aspekter af ledelse og personlig udvikling i tværfaglige workshops. Her er fokus på aktiviteter, der fremmer kompetencer som; evne til selvledelse, mental træning, innovation, kommunikation, planlægning og projektstyring.

Masterclass-forløb

Åbne værksteder

Elever, der træner til konkurrencedeltagelse, og elever, der ønsker at fordybe sig fagligt, har mulighed for at træne i praksis på vores værksteder efter almindelig undervisningstid. Her skabes et fokuseret læringsrum, hvor man kan gå i dybden med faglige interesser og eksperimenter.

Lokale partnerskaber

Roskilde Tekniske Skole er en del af en dynamisk by med mange gode udviklingsmiljøer og aktiviteter. Derfor er det naturligt lave frugtbare samarbejder med bl.a:

Innovation og iværksætteri (selvstarter.nu)

Iværksættersamarbejde med Erhvervsforum Roskilde og Væksthus Sjælland. Projektet har til formål at skabe en udviklende ramme for unge iværksættere på Roskildes Erhvervsskoler, hvori de kan realisere deres virksomhedsidéer, få mulighed for produktudvikling, modtage den fornødne sparring fra erfarne iværksættere og virksomhedskonsulenter.
 Se også: Selvstarter er en kickstarter (29. november 2016)
 Læs om projektet på selvstarter.nu

Roskilde Festivalen

Vores dygtige elever er hvert år travlt beskæftiget med spændende projekter til Roskilde Festivalens mange glade gæster. Eleverne er med fra idéfase til færdigt produkt, og har bl.a. leveret innovative sidemøbler, hængende haver og solopvarmet håndvaske.
 Læs mere om samarbejdet med Roskilde Festivalen

 

Global

Praktik og udstationering i udlandet. Et globalt udsyn og faglig nysgerrighed er et godt udgangspunkt for at rejse ud i verden - og tage et praktikophold eller en udstationering. Ud over faglige kompetencer giver de internationale ophold vores elever en masse personlige sejre og udvikling. 

 Praktik internationalt

Fag & identitet

En uddannelse på Roskilde Tekniske Skole er en dannelsesproces – med udgangspunkt i en stærk faglighed og udfordringer til alle elever. Vi har fra uddannelsens start fokus på, at eleverne oplever aktiviteter der udvikler deres identitet i samspil med studiekammerater, undervisere, faget og omverdenen. 

Det gør dem tidligt i stand til agere i professionelle sammenhænge og fællesskaber på arbejdsmarkedet. 

Elevambassadør

Vi rekrutterer målrettede elever som elevambassadører for skolen. Elevambassadørerne uddannes til at kunne formidle og være i dialog med andre unge om deres valg af uddannelse – og de deltager aktivt i informations-arrangementer, messer og folkeskolebesøg.
 Læs mere om vores elevambassadører

Roskilde mesterskaberne

Roskilde Tekniske Skoles årlige lokale mesterskab, hvor vi fejrer det gode håndværk med masser af faglige udfordringer og imponerende flotte slutprodukter.
 Se også: Konkurrencer styrker fagligheden på erhvervsuddannelserne (8. maj 2016)
 

 

Få mere at vide 

Ansvarlig

Tonie S. Asp
Tonie S. Asp
Pædagogisk Udviklingschef
 24298845
 tsa@rts.dk

 

 

Se Martin forklare om kasketten og om at være med i Selvstarter-projektet.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)
VIDEO: Andreas Jarlsø vandt DM i Skills for klejnsmede i 2016.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)
VIDEO: Frederik Riber vandt DM i Skills for bygningssnedkere i 2016.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

 Nyheder om talent på www.rts.dk

Co2-reduktion med en bedre bundlinje

Co2-reduktion med en bedre bundlinje

Elever fra Landbrugsskolen Sjælland og elever fra KEA - Københavns Erhvervsakademi har lært meget af hinanden i et utraditionelt projekt om energiforbrug i svineproduktionen.

Anlægsgartnerelever med rørlæggercertifikat

Anlægsgartnerelever med rørlæggercertifikat

Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde, tilbyder nu anlægsgartnerelever at tage rørlæggeruddannelsen i forlængelse af erhvervsuddannelsen. Det første hold har netop afsluttet den praktiske prøve.

Dyrehandler som speciale er tilbage

Dyrehandler som speciale er tilbage

På Roskilde Tekniske Skoles grønne afdeling Vilvorde har seks dyrepassere med dyrehandel som speciale netop afsluttet deres uddannelse. Specialet er efter 10 år i dvale igen en mulighed for eleverne på uddannelsen.

Emil uddanner sig i Tivoli og Norge

Emil uddanner sig i Tivoli og Norge

Der venter spændende oplevelser i udlandet, hvis du vælger en uddannelse inden for det grønne område. Det ved Emil Nøjgaard Petersen, som uddanner sig til anlægsgartner på Roskilde Tekniske Skole.

Emma: - Årets Læreplads må være Konmas ApS

Emma: - Årets Læreplads må være Konmas ApS

Emma Sildorff Loop fra Smørum uddanner sig til industritekniker på Roskilde Tekniske Skole. Hun er så glad for at være i praktik hos Konmas ApS at hun foreslog virksomheden til at være årets bedste læreplads på skolen.

Edison-konkurrence for 6. klasse

Edison-konkurrence for 6. klasse

Onsdag slog Roskilde Tekniske Skole dørene op for 300 elever fra 6. klasser i Lejre Kommune i forbindelse med den landsdækkende Edison-konkurrence.

Genial hverdag

Genial hverdag

Da en gruppe elever for nylig lavede det bedste forslag til design af en skraldespand, blev det kaldt genialt af dem, som skal bruge det i hverdagen. Med en erhvervsuddannelse kan du både skabe geniale løsninger og få en glad hverdag med masser af muligheder og udfordringer.

Rift om elever

Rift om elever

Eleverne på uddannelsen til industritekniker får praktikplads, og branchen begynder at se fordelene ved at have elever, der tager uddannelsen med eux.

Geniale skraldespande

Geniale skraldespande

Eux-elever på grundforløb 1 fik en opgave af Roskilde Kommune: producér flotte skraldespande til Lysfest i Roskilde 2018. Eleverne har arbejdet i grupper med at komme med det bedste bud på fremtidens skraldespand.

Medallion for Excellence til bygningssnedker ved EM

Medallion for Excellence til bygningssnedker ved EM

Det blev til en flot Medallion for Excellence til Justian Raahauge for hans resultat i bygningssnedkerkonkurrencen ved EuroSkills 2018. Medaillon for Excellence gives til de konkurrencedeltagere, der opnår mere end 700 af 800 mulige point.

Jonas fik ML-Prisen 2018

Jonas fik ML-Prisen 2018

Hvert år hylder metalindustrien 25 af sine største talenter, når de uddeler ML-prisen til talentfulde, nyuddannede svende. En af dette års vindere er Jonas Khawam Koch, nyuddannet personvognsmekaniker fra Roskilde Tekniske Skole og Tåstrup Motor Center/Volkswagen Taastrup.

Skills Stafet, dag 5: Masser af grin, opgaver og indsigt i erhvervsuddannelserne

Skills Stafet, dag 5: Masser af grin, opgaver og indsigt i erhvervsuddannelserne

5 dejlige dage med masser af grin, opgaver og indsigt i erhvervsuddannelserne er forbi, og sidste vinder af Skills Stafet 2018 er kåret.

Skills Stafet, dag 4: Tjek på opgaverne ✓

Skills Stafet, dag 4: Tjek på opgaverne ✓

Der er: ✓ lys i bilerne  ✓ plantet hornvioler  ✓ bygget bro af mursten… og mange andre sjove opgaver. Skills Stafet giver eleverne fra 8. klasser i Roskilde og omegn et indblik i erhvervsuddannelser og htx.

Skills Stafet, dag 3: Gang i den på alle poster

Skills Stafet, dag 3: Gang i den på alle poster

Vi kan afsløre, at 8. klasserne fra Roskilde og omegn har masser af Skills! Der blev nemlig sat mange rekorder til Skills Stafetten i dag.

Skills Stafet, dag 2: Højt humør til stafettens 2. dag

Skills Stafet, dag 2: Højt humør til stafettens 2. dag

I dag har vi haft +350 fantastiske elever fra 8. klasser. Og det var fedt!

Skills Stafet, dag 1: Stafetten blev skudt i gang med et brag

Skills Stafet, dag 1: Stafetten blev skudt i gang med et brag

Mere end 250 elever fra 8. klasser i Roskilde og omegn har fået sig en på opleveren i dag.

50 nye elevambassadører klar

50 nye elevambassadører klar

Vores elevambassadører er med, når vi tager på fx uddannelsesmesser for at fortælle om skolens uddannelser og muligheder - de kan nemlig bedst forklare, hvordan det er at være elev på skolen.

- Det er en rigtig fed opgave

- Det er en rigtig fed opgave

På skolens afdeling på Pulsen 2 er der rejst flere store sejl foran kantinen. Under sejlene skal der være en 320 kvadratmeter stenbelægning, og det har et hold elever fra anlægsgartneruddannelsen fået lov til at lægge.

Mange veje til drømmestudiet

Mange veje til drømmestudiet

Nicoline Fagerheim Lajer er 15 år, bor i Roskilde og tager 9. klasse på efterskole. Hun drømmer om at blive arkitekt og har fundet ud af, at der er mange veje til drømmestudiet.

De unge, de unge voksne og de voksne

De unge, de unge voksne og de voksne

Direktør Jesper Østrup om fastholdelse af eleverne på erhvervsuddannelser og øget gennemførelse.

En introtur over al forventning

En introtur over al forventning

Over 200 1. g’ere fra HTX Roskilde er netop kommet hjem fra introtur med overnatning i Næsbycentret ved Glumsø. Turen tilrettelægges med masser af aktiviteter, som skal sikre, at eleverne får et stærkt socialt bånd, når de løser udfordrende opgaver sammen.

Med eux-elever på introtur

Med eux-elever på introtur

Elever, der starter på grundforløb 1, indgår i et planlagt forløb, så vi sikrer, at alle kommer godt fra start. Som en del af dette forløb, tager elever og undervisere på introtur med overnatning i Vrange Skov. Se hvordan det gik, da alle eux-elever var afsted.

God start på uddannelsen

God start på uddannelsen

6. og 8. august startede alle elever på grundforløbet på skolens mange adresser, men hvordan er det egentlig at starte på Roskilde Tekniske Skole? Vi har spurgt nogle af eleverne.

KICK start 2018

KICK start 2018

Elever på grundforløb 1 på Roskilde Tekniske Skole kan igen i år nyde at være en del af KICK - bevægelse på erhvervsskolerne. Det blev skudt i gang fredags den 10. august ved et stort arrangement, hvor de deltagende klasser mødtes.

Mange praktikpladser til elever

Mange praktikpladser til elever

På flere uddannelser får elever på Roskilde Tekniske Skole hurtigt uddannelsesaftaler med virksomheder. 

Endnu en rekord i uddannelsesaftaler

Endnu en rekord i uddannelsesaftaler

Alle murer- og tømrerelever på Roskilde Tekniske Skole har praktikpladser, men sådan er det ikke i alle dele af Danmark. En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri afslører store forskelle fra skole til skole. 
Freja fikser den skæve dør

Freja fikser den skæve dør

Gør som Freja, der snart er færdig om bygningssnedker og vil levere et god håndværk og gode løsninger til sine kunder.

Roskilde Festival 2018: Projekter klar til genbrug

Roskilde Festival 2018: Projekter klar til genbrug

Årets elevprojekter på Roskilde Festival klarede sig hele vejen gennem festivalen og selv blomsterne er klar til at blive genbrugt.

Roskilde Festival 2018: Grøn kommandostation på Roskilde Tekniske Skole

Roskilde Festival 2018: Grøn kommandostation på Roskilde Tekniske Skole

Op med 100 hjemmeværnsfolk hjælper Midt- og Vestsjællands Politi med at afvikle trafikken rundt om og på Danmarks største festival.

Roskilde Festival 2018: Festivalklar

Roskilde Festival 2018: Festivalklar

Alt er klar til årets Roskilde Festival

Roskilde Festival 2018: Artist Village på #RF18 bliver flot

Roskilde Festival 2018: Artist Village på #RF18 bliver flot

Lige nu er gartnerelever i gang med at pynte Artist Village på årets Roskilde Festival

Roskilde Festival 2018: Spænding på Roskilde Festival

Roskilde Festival 2018: Spænding på Roskilde Festival

Ni elever fra Roskilde Tekniske Skole er som en del af deres uddannelse til elektriker i fuld gang med at teste el-tavler på årets festival.

Roskilde Festival 2018: Rødt, gult og grønt - klar til festival

Roskilde Festival 2018: Rødt, gult og grønt - klar til festival

Gartnerelever på Roskilde Tekniske Skole er i gang med at klargøre farvestrålende planter og blomster, som skal gøre Artist Village på årets festival smuk og velduftende.

Roskilde Festival 2018: Prototype til Roskilde Festival

Roskilde Festival 2018: Prototype til Roskilde Festival

Elever fra Roskilde Tekniske Skole tegner og producerer et bord-bænkesæt, der skal bruges på årets Roskilde Festival.

Årets første htx-studenter

Årets første htx-studenter

De to første studenter fra HTX Roskilde blev færdige mandag den 25. juni. Tillykke til William Peter Hanger og Gustav Pfeiffer Hoff-Møller.

Dyrepasserelever vinder legat

Dyrepasserelever vinder legat

Brogaardens Trivselslegat uddeles til elever på landets dyrepasseruddannelser. I år er det første gang legatet uddeles, og det tilfalder tre elever fra Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde.

Roskilde Festival 2018: Rent bord på Roskilde Festival

Roskilde Festival 2018: Rent bord på Roskilde Festival

Frederik og Emil har produceret skraldeposeholdere, der skal monteres på borde til Roskilde Festival

Mere liv på Hestetorvet

Mere liv på Hestetorvet

Gartnerelever deltager i forskønnelsesprojekt på Hestetorvet sammen med byens borgere.

Nye anlægsgartnersvende

Nye anlægsgartnersvende

Martin, Olivia og 46 andre anlægsgartnerelever fik 1. juni deres svendebrev og blev fejret af venner, kærester, familie og kollegaer.

Roskilde Festival 2018: De laver planter til Mars

Roskilde Festival 2018: De laver planter til Mars

På Roskilde Tekniske Skole er forarbejdet til årets Roskilde Festival godt i gang.

COCONF en stor succes

COCONF en stor succes

HTX Roskilde lagde bygninger til, da der var COCONF18 i Roskilde den 17. maj. På dagen var der spændende oplæg om teknologier og løsninger, som skal løse nogle af de store samfundsmæssige udfordringer i forhold til fx klimarenovering og byggeri i fremtiden.

KICK er sjovt

KICK er sjovt

Vi har taget temperaturen hos dem, der har været med i første forløb af KICK - bevægelse på erhvervsskolen.

Strøm løfter Roskilde

Strøm løfter Roskilde

Roskilde Tekniske Skole fik overdraget en ny Kramer El-læsser 5055E af Jørgen Olsen og Simon N. Nielsen fra Erenfred Pedersen A/S en frostklar februardag.

Tre i træk til Roskilde

Tre i træk til Roskilde

Flot resultat for Roskilde Tekniske Skole ved DM i Skills for unge håndværkere. For tredje gang i træk vandt skolen bygningssnedkernes konkurrence, og der var tæt løb i flere konkurrencer, hvor alle gjorde god figur.

Stærkt hold til DM i Skills

Stærkt hold til DM i Skills

Hvert år mødes talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne til DM i Skills. Ni dygtige og forventningsfulde elever fra fire uddannelser skal i konkurrence for Roskilde Tekniske Skole.

DM i Skills 2018: Mød Nikoline, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Nikoline, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Christian, bygningssnedker

DM i Skills 2018: Mød Christian, bygningssnedker

DM i Skills 2018: Mød Camilla, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Camilla, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Asmus, bygningssnedker

DM i Skills 2018: Mød Asmus, bygningssnedker

Muligheder, færdigheder og oplevelser

Muligheder, færdigheder og oplevelser

Snart skal der vælges ungdomsuddannelse – og de voksnes spørgsmål trænger sig på. Valg af ungdomsuddannelse er blot det første i en lang række valg, som fører mod voksenlivet.

DM i Skills 2018: Mød Justian, snedker

DM i Skills 2018: Mød Justian, snedker

DM i Skills 2018: Mød Julie, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Julie, blomsterdekoratør

DM i Skills 2018: Mød Tobias, vvs-energispeialist

DM i Skills 2018: Mød Tobias, vvs-energispeialist

Første mekanikere med studenterhue

Første mekanikere med studenterhue

Roskilde Tekniske Skole har netop uddannet de tre første personvognsmekanikere, som har taget uddannelsen med eux, den erhvervsfaglige studentereksamen.

Grønnere drift og maskinpark

Grønnere drift og maskinpark

Roskilde Tekniske Skoles afdeling Vilvorde udskifter løbende maskinparken til mere miljørigtige maskiner og tænker grønt på bygningssiden

Rekord i uddannelsesaftaler

Rekord i uddannelsesaftaler

Roskilde Tekniske Skole oplever en stigning i uddannelsesaftaler. Det er der flere årsager til, forklarer Vibeke Pakkenberg, som er områdedirektør på skolen.

Flot pris til Simone

Flot pris til Simone

Simone har været i praktik i udlandet. Det har hun skrevet en historie om, som hun har vundet en pris for

Masterclass: Sådan når du dine mål

Masterclass: Sådan når du dine mål

Hvis du som elev på Roskilde Tekniske Skole udviser et særligt engagement og talent, har du mulighed for at tage din uddannelse på et talentspor. En del af talentarbejdet er Masterclass, som løber to gange hvert år.

Messe med mere

Messe med mere

Roskilde Tekniske Skole har netop afholdt uddannelsesmessen Fremtid med muligheder, og cirka 300 unge og forældre gæstede skolen.

Når verdensklasse er dagligdag

Når verdensklasse er dagligdag

Erhvervsskolerne byder på masser af muligheder. Du møder uddannelse i verdensklasse allerede på grundforløbet.

Medallion for Excellence til bygningssnedker Frederik Riber ved VM

Medallion for Excellence til bygningssnedker Frederik Riber ved VM

Med over 700 points for en super præstation ved VM for unge håndværkere, WorldSkills 2017, i Abu Dhabi, blev den 20-årige bygningssnedker Frederik Riber tildelt Medallion for Excellence.

Demokratiet er også et møbel

Demokratiet er også et møbel

En talerstol er en vigtig del af et demokrati, men kan den installeres med grønne planter på? Svaret på det spørgsmål er ”Ja”, hvis man spørger eux-elever på Roskilde Tekniske Skole. 

Snedkere ryddede bordet

Snedkere ryddede bordet

Hele tre bygningssnedkere fra Roskilde Tekniske Skole går videre til DM i Skills 2018. Det sjællandske regionsmesterskab for bygningssnedkere blev afholdt på Esnord Erhvervsskolen Nordsjælland.

Til VM med kampråb

Til VM med kampråb

Bygningssnedker Frederik Riber er netop taget afsted til WorldSkills – VM for unge håndværkere, som foregår i Abu Dhabi 15.-18. oktober.

Unge laver talerstole i demokratiets navn

Unge laver talerstole i demokratiets navn

Eux-eleverne fra Roskilde Tekniske Skole er glædeligt overraskede over, hvor nemt det er at komme i snak med deres lokalpolitikere. På fredag den 13. oktober kl. 11-12.30 vælger politikere vinderne af den bedste talerstol.

Nu går vejen til WorldSkills i Abu Dhabi

Nu går vejen til WorldSkills i Abu Dhabi

Om få dage rejser bygningssnedker Frederik Riber og de 14 andre danske deltagere til Abu Dhabi for at forsvare Danmark ved VM, WorldSkills. Med sig har han også sin mester og 15 kollegaer - og håbet om at få en medalje med hjem.

Roskilde Tekniske Skole med i Videnscenter

Roskilde Tekniske Skole med i Videnscenter

Roskilde Tekniske Skole indgår i etablering og drift af et helt nyetableret nationalt Videnscenter for håndværk - bæredygtighed, klimarenovering og byggeri.

Fornem pris til ungt talent

Fornem pris til ungt talent

Aske Peulicke Borggreen er uddannet personvognsmekaniker fra Roskilde Tekniske Skole og har fået Metalindustriens Lærlingepris.

Skills Stafet, dag 6: Tak til 1.800+ elever fra 8. klasser

Skills Stafet, dag 6: Tak til 1.800+ elever fra 8. klasser

Sidste dag på dette års Skills Stafet. Tak til de mere end 1800 søde, sjove og nysgerrige elever fra 8. klasser i Roskilde og omegn, som har været med de sidste seks dage.

Skills Stafet, dag 5: De fantastiske elever klarer den igen

Skills Stafet, dag 5: De fantastiske elever klarer den igen

Endnu en fantastisk dag med glade og veloplagte 8. klasse-elever fra Roskilde og omegn - og med en lærerkonkurrence, hvor eleverne måtte komme lærerne til hjælp! Se de sjove billeder.

Skills Stafet, dag 4: Det kører derudaf!

Skills Stafet, dag 4: Det kører derudaf!

Det kører på 4. dag på Skills Stafet! Både for elevguiden Louis - og for de 292 elever fra 8. klasser i Roskilde og omegn, der i dag konkurrerede på tid i konkurrencer inden for de 16 fag i dagens Skills Stafet. Louis er for øvrigt møbelsnedker og tidligere deltager i DM i Skills.

Skills Stafet, dag 3: Lærerne blev sat på prøve

Skills Stafet, dag 3: Lærerne blev sat på prøve

3. dag på Skills Stafetten gav lærerne sved på panden i lærerkonkurrencen, mens 220 søde 8. klasse-elever så til fra salen.

Skills Stafet, dag 2: Højt humør og masser af fart!

Skills Stafet, dag 2: Højt humør og masser af fart!

- på Skills Stafettens dag 2 på Roskilde Tekniske Skole, hvor 300 veloplagte 8. klasse-elever lagde vejen forbi til en dag med sjove konkurrencer og masser af teamwork.

Skills Stafet, dag 1: Så er stafetten skudt i gang!

Skills Stafet, dag 1: Så er stafetten skudt i gang!

Og så blev dette års Skills Stafet på Roskilde Tekniske Skole er skudt i gang! 

Elev fra HTX Roskilde på Danmarks cyberlandshold

Elev fra HTX Roskilde på Danmarks cyberlandshold

Tobias Løfgren fra HTX Roskilde skal repræsentere Danmark, sammen med andre it-talenter, ved Cybermesterskaberne i Malaga i uge 44.

Det grønne flag vajer over HTX Roskilde

Det grønne flag vajer over HTX Roskilde

Der var forventningsfulde taler, et stort, grønt flag og masser af økologiske æbler, da HTX Roskilde i går fik overrakt det grønne flag, en hædersbevisning fra Friluftsrådet.

En god start på eux og htx

En god start på eux og htx

I august måned starter mange elever uddannelse på Roskilde Tekniske Skole - og det er vigtigt at komme godt fra start og lære hinanden at kende.

KICK - Bevægelse på erhvervsskolen

KICK - Bevægelse på erhvervsskolen

DGI, Roskilde Tekniske Skole og Roskilde Kommune starter ambitiøst projekt støttet af Nordea fonden: Projektet KICK skal øge trivslen og læringen på Roskilde Tekniske Skole. Eleverne er frontløbere i et nyt projekt, der skal inspirere alle landets erhvervsskoler.

Fra festival til Hestetorvet

Fra festival til Hestetorvet

Elever fra Roskilde Tekniske Skole byggede Oasen i Art Zone på årets festival. Nu er installationen flyttet til Hestetorvet, og får en ny funktion i byen.

Vild Sommer

Vild Sommer

- Jeg elsker at arbejde med dyr, og jeg har lært meget. Det siger Smilla, når hun fortæller om at være med til Roskilde Tekniske Skoles sommerarrangement En Vild Sommer Med Dyr, som foregår på den grønne afdeling, Vilvorde.

Bliv struktør i Roskilde

Bliv struktør i Roskilde

Roskilde Tekniske Skole udbyder fra august 2017 uddannelsen til struktør med specialerne anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger på Vilvorde, Køgevej 131 i Roskilde.

Roskilde Festival 2017: Projekterne finpudses og afleveres

Roskilde Festival 2017: Projekterne finpudses og afleveres

Tirsdag formiddag kulminerer mange ugers og måneders arbejde, for der skal projekterne afleveres til Roskilde Festival. Aftenen står også på fernisering i Art Zone og rundvisning for skolens bestyrelse m.fl.

Roskilde Festival 2017: I blomsternes tegn

Roskilde Festival 2017: I blomsternes tegn

Haven bag orange scene skabes, restauranten til kunstnerne udsmykkes og varmtvandsreaktorerne tilplantes - med smukke og duftende planter og blomster.

Nyudklækkede erhvervsfaglige studenter fra Landbrugsskolen Sjælland, Høng

Nyudklækkede erhvervsfaglige studenter fra Landbrugsskolen Sjælland, Høng

16 elever fra Landbrugsskolen Sjælland (Høng) er blevet færdige med landbrugsuddannelsen med eux og kan derfor kalde sig erhvervsfaglige studenter. De blev i dag fejret ved en flot translokation i Høng Hallen sammen med stx-studenter og HF´ere fra Høng Gymnasium og HF.

Roskilde Festival 2017: Hårdt arbejde at lave festen Roskilde Festival

Roskilde Festival 2017: Hårdt arbejde at lave festen Roskilde Festival

Et af de store projekter på Roskilde Festival 2017 er Oasen i Art Zone. Her har elever fra en række af skolens uddannelser i tæt samarbejde med firmaet SLA (landskabsarkitekter) designet Art Zone på ca. 1.000 m2.

Roskilde Tekniske Skole udnævnt til Haas Center

Roskilde Tekniske Skole udnævnt til Haas Center

Sjælland har fået sit første Haas Center (HTEC), hvor fremtidens industriteknikere skal uddannes.

Frederik Riber skabte jubel på Folkemødet

Frederik Riber skabte jubel på Folkemødet

Frederik Riber, som træner op til WorldSkills, deltog i 'Hvorfor er dannelse vigtigere end nogensinde før?' arrangeret af Undervisningsministeriet og Zetland. Der var tale om et journalistisk sceneshow om kundskab, fordybelse og meget mere.

Årets første studenter fra HTX Roskilde

Årets første studenter fra HTX Roskilde

Vi ønsker tillykke til årets første studenter fra HTX Roskilde: Manja Dyreborg Burø (th) og Ida Damgaard Krag - og til alle jer, der bliver studenter i år!

Roskilde Festival 2017: Se hvordan Oasen i Art Zone bliver til

Roskilde Festival 2017: Se hvordan Oasen i Art Zone bliver til

Se med i videoen, hvor elever fra Roskilde Tekniske Skole er i gang med at etablere totalinstallationen Oasen i Art Zone. 

Svendebreve, medaljer og huer

Svendebreve, medaljer og huer

Tak for en festlig dag med åbent hus og translokation på Vilvorde, Roskilde Tekniske Skole, hvor anlægsgartnere og dyrepassere blev hyldet og fejret, fordi de var færdige med deres uddannelse.

Kom til åbent hus og translokation på Vilvorde

Kom til åbent hus og translokation på Vilvorde

Den 2. juni 2017 kl. 10-14 er der åbent hus på Roskilde Tekniske Skoles grønne afdeling Vilvorde på Køgevej 131 i Roskilde. Her kan man se på eksotiske dyr, væksthuse, flotte svendeprøvehaver m.v. Mød de nye svende og hør om uddannelser, studiemiljø og karrieremuligheder.

Fagene blev vist frem på Fagenes dag

Fagene blev vist frem på Fagenes dag

Fagene blev vist frem på Fagenes Dag på Hestetorvet i Roskilde fredag og lørdag, hvor fokus var på det gode håndværk samt på at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Minidyrskue og rejsegilde

Minidyrskue og rejsegilde

Torsdag den 18. maj var der minidyrskue og rejsegilde på Torntofte, Landbrugsskolen Sjælland (Høng), hvor skolens elever arrangerede mange af aktiviteterne.

Sved og sammenhold på erhvervsskolerne

Sved og sammenhold på erhvervsskolerne

Fire timers idræt om ugen skal øge trivslen på Roskilde Tekniske Skole. Eleverne er frontløbere i et nyt projekt, der skal inspirere alle landets erhvervsskoler, og som støttes af Nordea-fonden.

VEU efteruddannelsespris til entreprenørvirksomheden Jakon A/S

VEU efteruddannelsespris til entreprenørvirksomheden Jakon A/S

Roskilde Tekniske Skole indstiller Jakon, fordi de har indgået aktivt i samarbejde om udvikling af kurser til byggebranchen og har arbejdet målrettet på at motivere deres medarbejdere til opkvalificering.

En bæredygtig verden - også i fremtiden

En bæredygtig verden - også i fremtiden

På HTX Roskilde har eleverne i 1.g arbejdet med FN’s 17 verdensmål, og i den forbindelse stillede Mogens Lykketoft, forhenværende formand for FN’s generalforsamling, op til foredrag og debat.

Start på grøn uddannelse i Ringsted

Start på grøn uddannelse i Ringsted

Fra august udbyder Roskilde Tekniske Skole grundforløb til de grønne uddannelser ved Ringsted, så de unge nu får kortere vej til uddannelse.

Start på grøn uddannelse i Skibby

Start på grøn uddannelse i Skibby

Fra august udbyder Roskilde Tekniske Skole grundforløb til de grønne uddannelser i Skibby, så de unge nu får kortere vej til uddannelse.

Start på grøn uddannelse i Valby

Start på grøn uddannelse i Valby

Fra august udbyder Roskilde Tekniske Skole grundforløb til de grønne uddannelser fra jord til bord i samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen.

Vinderteam ved DM i Skills

Vinderteam ved DM i Skills

Roskilde Tekniske Skole deltog med 8 elever fra fem fag ved DM i Skills – Danmarksmesterskaberne for unge håndværkere. Alle gjorde god figur – og én var i verdensklasse.

Stærkt team til DM i Skills

Stærkt team til DM i Skills

Roskilde Tekniske Skole har 8 elever fra fem fag med til DM i Skills – Danmarksmesterskaberne for unge håndværkere.

DM i Skills 2017: Mød Rikke, blomsterdekoratør

DM i Skills 2017: Mød Rikke, blomsterdekoratør

21 år og fra Haslev. Deltager i DM i Skills for 1. gang.

Travle vejledere ved åbent hus

Travle vejledere ved åbent hus

Der var stort ryk-ind og interesserede spørgsmål, da Roskilde Tekniske Skole holdt åbent hus på syv adresser.

DM i Skills 2017: Mød Maja, blomsterdekoratør

DM i Skills 2017: Mød Maja, blomsterdekoratør

22 år og fra Albertslund. Deltager i DM i Skills for 1. gang.

DM i Skills 2017: Mød Freja, blomsterdekoratør

DM i Skills 2017: Mød Freja, blomsterdekoratør

20 år og fra Lille Skensved. Deltager i DM i Skills for 1. gang.

DM i Skills 2017: Mød Benjamin, anlægsgartner

DM i Skills 2017: Mød Benjamin, anlægsgartner

19 år og fra Vipperød. Deltager i DM i Skills for 1. gang.

DM i Skills 2017: Mød Louise, anlægsgartner

DM i Skills 2017: Mød Louise, anlægsgartner

23 år og fra Ølstykke. Deltager i DM i Skills for 2. gang.

DM i Skills 2017: Mød Rune, møbelsnedker

DM i Skills 2017: Mød Rune, møbelsnedker

20 år og fra Kalundborg. Deltager i DM i Skills for 2. gang.

DM i Skills 2017: Mød Frederik, bygningssnedker

DM i Skills 2017: Mød Frederik, bygningssnedker

19 år og fra Haslev. Vinder af DM i Skills 2016 og bronzevinder til EuroSkills 2016. Deltager i DM i Skills for 4. gang.

DM i Skills 2017: Mød Andreas, klejnsmed

DM i Skills 2017: Mød Andreas, klejnsmed

21 år og fra Roskilde. Deltager i DM i Skills for 1. gang.

Første eux-smed

Første eux-smed

Rasmus Winther Jørgensen kan nu kalde sig Roskilde Tekniske Skoles første eux-smed. Det kan han efter at have bestået både gymnasiedelen og den faglige prøve, som samlet giver en eux – erhvervsfaglig studentereksamen.

Bygningssnedker fik EM-medalje

Bygningssnedker fik EM-medalje

En flot bronzemedalje til bygningssnedkerelev og tidligere vinder af DM i Skills, Frederik Riber, under weekendens EuroSkills i Göteborg. 

Selvstarter er en kickstarter

Selvstarter er en kickstarter

Selvstarter er et iværksætterforløb på Musicon for studerende på Roskildes Erhvervsskoler. Projektet handler om at sætte unge iværksættere på erhvervsskolerne sammen, og give dem opbakning og inspiration til at få idé, forretning og branding til at hænge sammen.

Unge klar til uddannelse

Unge klar til uddannelse

Roskilde Tekniske Skole har over to dage haft besøg af mere end 400 unge og forældre på uddannelsesmessen Fremtid Med Muligheder. Gæsterne søgte og fandt svar på spørgsmål om uddannelserne på skolen. 

Roskilde Tekniske Gymnasium styrkes og skifter navn

Roskilde Tekniske Gymnasium styrkes og skifter navn

Hele tre initiativer er med til at skærpe htx-gymnasiets profil. Det blev markeret ved en reception den 9. november, hvor der var godt 200 fremmødte. 

Rejsegilde på to ben

Rejsegilde på to ben

Landbrugsskolen Sjælland udvider igen – denne gang med både elevboliger og nye teorilokaler.

Spil Dansk på htx i Roskilde

Spil Dansk på htx i Roskilde

Uge 44 er Spil Dansk uge, og derfor åbnede Roskilde Tekniske Gymnasium i dag døren for Dawda Jobarteh/Stefan Pasborg-duo.

Google på htx

Google på htx

Philip Hansen blev htx-student på Roskilde Tekniske Gymnasium i 2016, og allerede inden han var færdig, havde han underskrevet en kontrakt med Google. I dag var han tilbage på sit gamle gymnasium.

Dygtigste elev inden for svineavl

Dygtigste elev inden for svineavl

Marie Fisker, elev på Landbrugsskolen Sjælland, er kåret som årets elev i svineproduktion på den årlige svinekongres foran 2.000 fremmødte. 

Trivsel med H.K.H. Mary

Trivsel med H.K.H. Mary

Kronprinsesse Mary besøgte onsdag den 5. oktober Roskilde Tekniske Skole for at sætte fokus på værktøjet Netwerk, som er lanceret af Maryfonden.

Teamwork, friske elever og glade elevguider

Teamwork, friske elever og glade elevguider

Sidste Skills Stafet-dag på Roskilde Tekniske Skole, masser af glade elever og lærere - og et vinderhold, der - udover titlen som dagens vinder - også vandt tre af delkonkurrencerne!

Dygtige og engagerede elever løste opgaver i højt tempo

Dygtige og engagerede elever løste opgaver i højt tempo

Folkeskoleeleverne læser og løser opgaver, mens de lærer om erhvervsuddannelserne på den næstsidste dag på dette års Skills Stafet på Roskilde Tekniske Skole 

Ugens vildeste hujen og heppen på Skills Stafettens 3. dag

Ugens vildeste hujen og heppen på Skills Stafettens 3. dag

Man skulle ikke tro, at det var muligt at overgå de to første dages stemning og humør, men det var det :-)

Sjovt, lærerigt og masser af energi på Skills Stafettens 2. dag

Sjovt, lærerigt og masser af energi på Skills Stafettens 2. dag

Se billeder og video med højdepunkter fra dagens konkurrencer, lærerkonkurrencer og selvfølgelig dagens vindere.

Stemningen er høj på Skills Stafettens 1. dag

Stemningen er høj på Skills Stafettens 1. dag

Den første af fem dage med konkurrencer på Roskilde Tekniske Skole er i gang. Se billeder og video!

Eux'ere på introtur

Eux'ere på introtur

140 eux-elever er netop startet på grundforløb 1 på Roskilde Tekniske Skole og har nu været afsted på introtur for at lære hinanden bedre at kende.

Ny forstander på Landbrugsskolen Sjælland i Høng

Ny forstander på Landbrugsskolen Sjælland i Høng

Henrik Lysemose Jensen er ansat som forstander på Landbrugsskolen Sjælland pr. 15. september 2016.

Snedkere med studenterhuer

Snedkere med studenterhuer

Både gymnasielærere og snedkerlærere delte lykønskninger ud, da de to første snedkere med eux blev færdiguddannet på Roskilde Tekniske Skole.

Godt i gang med det grønne

Godt i gang med det grønne

På Roskilde Tekniske Skole sikrer vi, at eleverne på grundforløbet kommer godt fra start, fagligt som socialt.

Htx-elever på toppen

Htx-elever på toppen

166 nye htx-elever startede deres studie på Roskilde Tekniske Gymnasium htx med at blive rystet godt sammen på en 2-dages introtur i skoven.

Nye elever godt i gang

Nye elever godt i gang

Mange nye elever er kommet godt i gang med deres uddannelse.

Skarpe med motorsaven

Skarpe med motorsaven

Fire elever fra Roskilde Tekniske Skole repræsenterede Danmark ved EM i skovteknik i Østrig.

Matematik med hænderne

Matematik med hænderne

8. klasse fra Tjørnegårdskolen brugte deres hænder og løste matematiske opgaver på Roskilde Tekniske Skole.

Roskilde Festival 2016: Oprydning og succes

Roskilde Festival 2016: Oprydning og succes

Søndag den 3. juli: Dagen derpå skulle der ryddes op - og første evaluering tyder på succes

Roskilde Festival 2016: Sidste festivaldag

Roskilde Festival 2016: Sidste festivaldag

Lørdag den 2. juli: Sidste festivaldag ses det om projekterne kan stå distancen

Roskilde Festival 2016: Festivallivet og projekterne

Roskilde Festival 2016: Festivallivet og projekterne

Fredag den 1. juli: Ro, afslapning og mulighed for at sætte spor er vigtige dele af festivallivet.

Roskilde Festival 2016: Koncepterne virker

Roskilde Festival 2016: Koncepterne virker

Torsdag den 30. juni: Festivalgæsterne tog godt imod projekterne

Roskilde Festival 2016: Detaljer og fest

Roskilde Festival 2016: Detaljer og fest

Onsdag den 29. juni: De sidste deltaljer kom på plads - og så kunne festen begynde

Sjællands første landbrugselever med eux-studenterhue

Sjællands første landbrugselever med eux-studenterhue

Landbrugsskolen Sjælland er sammen med én anden skole i Danmark, de første der har færdiguddannet et hold landbrugselever med eux.

Roskilde Festival 2016: Dagen før dagen...

Roskilde Festival 2016: Dagen før dagen...

Tirsdag den 28. juni: Næsten klar til fest backstage og på festivalpladsen

Roskilde Festival 2016: Før festen på pladsen og bag scenen

Roskilde Festival 2016: Før festen på pladsen og bag scenen

Mandag den 27. juni: Skolens elever arbejder, så alt er klar til festivalstart.

Roskilde Festival 2016: Synlighed på campingområder

Roskilde Festival 2016: Synlighed på campingområder

Søndag den 26. juni: Cirkusskure og Clean Portaler på plads.

Roskilde Festival 2016: Roskilde Tekniske Skole står bag mange spændende projekter

Roskilde Festival 2016: Roskilde Tekniske Skole står bag mange spændende projekter

Lørdag den 25. juni: Fra kompostreaktorer, der giver varmt vand, til cirkusskure og clean portaler, der oplyser festivalmørket

Eux i vækst

Eux i vækst

På Roskilde Tekniske Skole er de første tømrere med eux netop blevet færdige. - Der kommer flere elever, der vil tage deres uddannelse med eux i fremtiden, mener vicedirektør Connie Krukow.

30.000,- for en svendeprøve

30.000,- for en svendeprøve

Dansk Industri og Snedkernes Uddannelser har netop kåret dét skrivebord, som Alexander Glaser afleverede til svendeprøven, som ”Årets bedste svendeprøve” inden for maskinsnedkeruddannelsen.

Den bedste ko vandt

Den bedste ko vandt

Elever og undervisere fra Landbrugsskolen Sjælland deltog i årets dyrskue i Roskilde med 10 stykker kødkvæg med af racen Simmental - og vandt førstepræmien indenfor sin race.

To kommende læger fra Roskilde Tekniske Gymnasium

To kommende læger fra Roskilde Tekniske Gymnasium

En kommende plastikkirurg og en hospitalslæge blev som de første studenter fra Roskilde Tekniske Gymnasium (htx).

De unge har løsningerne

De unge har løsningerne

Roskilde Tekniske Gymnasium (htx) har afholdt InnovationCamp16 for alle 1.g-elever, som igennem fire dages intenst gruppearbejde fandt praktiske løsninger på udfordringen ”Roskilde – Fremtidens by”.

Cille er ikke bare dygtig, men dygtigst

Cille er ikke bare dygtig, men dygtigst

Cille Skaarup Olsen er møbelsnedker fra Roskilde Tekniske Skole og arbejder nu hos Orebo Træindustri. Se reportagen fra TV ØST.

Dyrepasser fik rejselegat på 10.000

Dyrepasser fik rejselegat på 10.000

Martin Thy Jensen fra Køge har netop afsluttet sin uddannelse som dyrepasser på Roskilde Tekniske Skole. Nu har han fået et rejselegat på 10.000 af SydbankFonden.

Besøg fra Mongoliet

Besøg fra Mongoliet

7. juni fik Roskilde Tekniske Skole besøg fra Mongoliet. Det foregik på Vilvorde på Køgevej, hvor en stor del af skolens grønne uddannelser er placeret.

Praktik i Tanzania

Praktik i Tanzania

Frederik Hannibal Andersen er 24 år og bor i Virum. Han tager uddannelse i Digital Media på Roskilde Tekniske Skole. Som en del af sin uddannelse er han netop nu i praktik i Tanzania.

Landbrugselever præsenterer kvæg på Roskilde Dyrskue

Landbrugselever præsenterer kvæg på Roskilde Dyrskue

Roskilde Tekniske Skole er også i år med på Roskilde Dyrskue, som starter den 3. juni.

Ambitiøs mekaniker vil i Formel 1

Ambitiøs mekaniker vil i Formel 1

Emilie er uddannet personvognsmekaniker på Roskilde Tekniske Skole og har store drømme for fremtiden.

Bornholmer vinder traktortræk i Høng

Bornholmer vinder traktortræk i Høng

Bornholmer vandt traktortræk i Høng. Forstanderen er meget tilfreds med elevernes indsats.

Fra Las Vegas til Roskilde

Fra Las Vegas til Roskilde

Christoffer Müller fra Roskilde Tekniske Gymnasium er med på det første danske robotlandshold, og har været til en stor international konkurrence.

Philip skal hjælpe Google

Philip skal hjælpe Google

Philip Hansen bliver htx-student i juni, og så starter han i en stilling hos Google i Dublin.

Med Vilvorde på Københavnernes Plantemarked

Med Vilvorde på Københavnernes Plantemarked

Nyt samarbejde mellem Vilvorde og det økologiske Gartneri Toftegaard skudt i gang.

Andreas Mogensen - den første danske astronaut

Andreas Mogensen - den første danske astronaut

Andreas Mogensen vil gerne inspirere unge til at gå den naturvidenskabelige vej - det fortalte han under sit besøg på Roskilde Tekniske Gymnasium.

Htx´erne har travlt

Htx´erne har travlt

3.g'erne på Roskilde Tekniske Gymnasium arbejder på højtryk med deres afgangsprojekter, som skal afleveres inden for de næste dage.

Efteruddannelse giver færre fejl

Efteruddannelse giver færre fejl

Efteruddannelse på Roskilde Tekniske Skole bidrager til færre fejl og mindre byggesjusk. Det kan man læse i seneste udgave af tømrernes fagblad Mester & Svend.

Flere elever vælger eux

Flere elever vælger eux

Flere elever vælger eux, når de starter på erhvervsskolerne. Det gælder også på Roskilde Tekniske Skole.

Unge ballonbyggere

Unge ballonbyggere

En af forårets store begivenheder på Roskilde Tekniske Gymnasium er 1.g’ernes traditionsrige ballonopsætning. Læs mere og se presseomtalen.

Årets gallafest på Roskilde Tekniske Gymnasium

Årets gallafest på Roskilde Tekniske Gymnasium

Se billederne fra årets gallafest på Roskilde Tekniske Gymnasium.

Jonas vandt virksomhedslederpris

Jonas vandt virksomhedslederpris

Jonas B. Jensen fra Landbrugsskolen Sjælland, Høng, vandt årets virksomhedslederpris.  

Vild med robotter

Vild med robotter

Christoffer Müller går i 2.g på Roskilde Tekniske Gymnasium. Lige nu har han ekstra travlt, fordi han er med på det første danske robotlandshold. 

Jobmesse for flygtninge og Roskildes erhvervsliv

Jobmesse for flygtninge og Roskildes erhvervsliv

Forud for jobmessen har flygtningene været på kompetenceafklaringsforløb på bl.a. Roskilde Tekniske Skole. 

Htx-studerende og robotbygger

Htx-studerende og robotbygger

Christoffer Müller er del af det nye, danske robotlandshold - til daglig er han elev på Roskilde Tekniske Gymnasium.

Pizzaovn gav guld

Pizzaovn gav guld

Andreas Jarlsø kan kalde sig Danmarks dygtigste unge klejnsmed efter weekendens DM i Skills for unge håndværkere.

3. gang var lykkens gang

3. gang var lykkens gang

Frederik Riber fra Terslev er netop blevet kåret som Danmarks dygtigste, unge bygningssnedker til DM i Skills.

Mestre i træ og jern

Mestre i træ og jern

To elever fra Roskilde Tekniske Skole fik guld og kan kalde sig Danmarks dygtigste unge håndværkere. Skolens direktør er stolt af eleverne.

10 elever til DM i Skills 2016

10 elever til DM i Skills 2016

10 elever fra Roskilde Tekniske Skole kæmper om guld ved DM i Skills - se portrætterne her.

DM i Skills 2016: Mød Fillip, industritekniker

DM i Skills 2016: Mød Fillip, industritekniker

DM i Skills 2016: Mød Nicklas, bygningssnedker

DM i Skills 2016: Mød Nicklas, bygningssnedker

DM i Skills 2016: Mød Andreas, klejnsmed

DM i Skills 2016: Mød Andreas, klejnsmed

DM i Skills 2016: Mød Frederik, bygningssnedker

DM i Skills 2016: Mød Frederik, bygningssnedker

DM i Skills 2016: Mød Rune, møbelsnedker

DM i Skills 2016: Mød Rune, møbelsnedker

DM i Skills 2016: Mød Christian, bygningssnedker

DM i Skills 2016: Mød Christian, bygningssnedker

Liv, glæde og stolthed ved åbent hus

Liv, glæde og stolthed ved åbent hus

Roskilde Tekniske Skoles elever og lærere havde lagt sig i selen for at give de besøgende ved åbent hus både oplevelser og information. De mange gæster kvitterede med gode spørgsmål og stor interesse.

DM i Skills 2016: Mød Louis, møbelsnedker

DM i Skills 2016: Mød Louis, møbelsnedker

DM i Skills 2016: Mød Justian, møbelsnedker

DM i Skills 2016: Mød Justian, møbelsnedker

DM i Skills 2016: Mød Louise, anlægsgartner

DM i Skills 2016: Mød Louise, anlægsgartner

DM i Skills 2016: Mød Morten, anlægsgartner

DM i Skills 2016: Mød Morten, anlægsgartner

Oplev uddannelserne til åbent hus 23. januar 2016

Oplev uddannelserne til åbent hus 23. januar 2016

Hestene er striglet, værktøjet klargjort og pølserne ristet, når Roskilde Tekniske Skole inviterer til åbent hus lørdag den 23. januar kl 10-14. Få en snak med skolens elever, undervisere og vejledere om de mange uddannelsesmuligheder.

Htx-elever rystes sammen

Htx-elever rystes sammen

Der var legoklodser, pandekagebagning og konkurrencer på dagsordenen, da 170 elever på Roskilde Tekniske Gymnasium skulle rystes sammen i 6 klasser efter nytår. De sociale relationer betyder meget for elevernes velvære og uddannelse.

Fra almindelig bil til folkeracer

Fra almindelig bil til folkeracer

Der rullede en nedslidt personvogn ind på værkstedet - ud ruller nu en folkeracer klar til at køre løb. På Roskilde Tekniske Skole startede et hold unge elever deres uddannelse med at bygge en bil om.

Elever bygger lounge

Elever bygger lounge

På Roskilde Tekniske Skole tager underviserne inddragelse af eleverne meget bogstaveligt. Som en del af deres uddannelse har elever bygget en lounge på skolen, hvor de både kan hygge sig og arbejde.

Sund mad er vigtig for næring og læring

Sund mad er vigtig for næring og læring

En stolt køkkenleder på Landbrugsskolen Sjælland har fået bevis på, at køkkenet serverer sund mad til skolens mange kostelever.

Roskilde Tekniske Skole informerer

Roskilde Tekniske Skole informerer

I løbet af efteråret er der flere arrangementer på Roskilde Tekniske Skole, hvor interesserede forældre og unge kan få svar på spørgsmål om erhvervsuddannelser, eux og htx.

Det er fedt at lære noget nyt

Det er fedt at lære noget nyt

Det er aldrig for sent at lave et skifte i sit liv. Det ved Kasper Søjberg, som er begyndt uddannelse i den voksne alder.

Folkeskoleelever på vej til DM i Skills

Folkeskoleelever på vej til DM i Skills

Med 16 små, sjove praktiske øvelser giver vi på én dag folkeskoleeleverne et indtryk af, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse.

Godt i gang med erhvervsskolereformen

Godt i gang med erhvervsskolereformen

På Roskilde Tekniske Skole har vi netop taget hul på erhvervsskolereformen. Se, hvordan den første tid er gået.

Nye elever bygger broer

Nye elever bygger broer

48 elever er netop startet på grundforløbets første del i to klasser på Roskilde Tekniske Skoles byggefag.

Elev fik 12 i alle eksamener

Elev fik 12 i alle eksamener

På energispecialist-uddannelsen var der for første gang i 4 år en elev, der fik karakteren 12 i alle fagets discipliner.

Roskilde Festival 2015: Festivalfolket har taget siddemøblerne til sig

Roskilde Festival 2015: Festivalfolket har taget siddemøblerne til sig

Lørdag den 4. juli: Festivalen er i fuld gang, og festivalfolket bruger flittigt både siddemøblerne ved Exhibition Bar og det praktiske siddehegn, som eleverne lavede til festivalen i 2014.

Roskilde Festival 2015: Festivalrundtur og presseomtale

Roskilde Festival 2015: Festivalrundtur og presseomtale

Fredag den 3. juli: Dagbladets journalist var på festival-rundtur og se de mange samarbejdsprojekter. Se presseomtalen.

Roskilde Festival 2015: Ståltrappe og tagterrasse til Skiburger-boden

Roskilde Festival 2015: Ståltrappe og tagterrasse til Skiburger-boden

Torsdag den 2. juli: Elever fra Roskilde Tekniske Skole har også hjulpet Roskilde Skiklub med årets Skiburger-bod.

Roskilde Festival 2015: Samarbejdet udvikler sig positivt år for år

Roskilde Festival 2015: Samarbejdet udvikler sig positivt år for år

Onsdag den 1. juli: Elevernes møbler og øvrige produktioner er klar til festivalens åbning onsdag.

Roskilde Festival 2015: Områderne gøres klar til overlevering

Roskilde Festival 2015: Områderne gøres klar til overlevering

Tirsdag den 30. juni: "Det er et super samarbejde, som bliver bedre og bedre," udtaler Signe fra Roskilde Festival, der har samarbejdet med Roskilde Tekniske Skole i flere år.

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400
 Mandag-torsdag kl. 8.00-15.30
 Fredag kl. 8.00-14.00

 rts@rts.dk
 Find medarbejder

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874