Freja fikser den skæve dør

Gør som Freja, der snart er færdig om bygningssnedker og vil levere et god håndværk og gode løsninger til sine kunder.

Freja Seidler er 24 år og bor på Vesterbro i København. Hun uddanner sig til bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole. Bygningssnedkeren arbejder typisk i træ og fremstiller fx døre, vinduer og inventar.

- Jeg kan godt lide at komme op om morgenen og ud og bruge kroppen. For mig er der fx stor tilfredsstillelse i at få en dør til at kunne lukke ordentligt, hvis den har været skæv, inden jeg går i gang. Så bliver kunden jo glad, når de kommer hjem, fortæller Freja.

Glad for Roskilde Tekniske Skole

Kort tid inde i uddannelsen til bygningssnedker skiftede Freja fra en anden erhvervsskole til Roskilde Tekniske Skole. Det skifte er hun meget glad for.

- Underviserne gider os og har interesse for, hvad vi laver, og for os som personer. De går op i, om vi får lært noget, siger hun.

Super god praktikplads

Freja oplever, der bliver flere og flere kvinder i faget, og så er hun rigtig glad for at være hos LOGIK & CO, hvor hun har praktikplads. Virksomheden laver alt fra ophængning af hylder til totalrenovering af bygninger.

- Der er mange rare mennesker, og det er vigtigt for mig at kunne snakke med mine kollegaer, forklarer hun.

Samtidig føler Freja sig tryg ved sin chef. Der er tilpas med udfordringerne for eleverne, og samtidig bliver de ikke kastet ud i opgaver uden at vide, hvad de skal gøre.

- Min chef går op i, at vi som lærlinge får lov til at prøve en masse forskellige ting, så vi lærer noget, og det synes jeg er super vigtigt. Vi får lov til at gøre ting, og det er sådan, det skal være, siger hun.

Sikkerhed

Især sikkerhed i jobbet og det gode arbejdsmiljø betyder meget for hende.

- Vi får ikke lov at tage chancer eller gøre noget, vi ikke må i forhold til arbejdsmiljøreglerne. Fx kan en kunde godt finde på at stille en spand maling frem, som de gerne vil have, vi anvender. Men jeg må jo ikke bruge hvad som helst, og så finder min mester noget ordentlig maling, uddyber hun.

Valgte om efter gymnasiet

Freja er blandt de 20 procent, der vælger at tage en erhvervsuddannelse efter gymnasiet. Hun forklarer:

- Jeg vidste egentlig godt, at det ikke var den vej, jeg skulle. Der er dog mange ting fra den tid, der er godt at kunne nu, men jeg er glad for, at jeg kom i gang med en erhvervsuddannelse.

Om et år er Freja færdig og får sit svendebrev. Hun både håber og tror, der er en plads til hende i virksomheden efterfølgende.

Se også

 Bliv bygningssnedker

Se billeder

 

 

Udskriv