Dyr, planter og natur

 

Roskilde Tekniske Skole har uddannelserne indenfor indgangen "Dyr, planter og natur" på afdelingerne i Roskilde, som ligger på Køgevej 131 og Ledreborg Allé 50 samt på Finderupvej 8 i Høng.

På Roskilde Tekniske Skole kan du blive uddannet til anlægsgartner, dyrepasser, greenkeeper, produktionsgartner, væksthusgartner samt tage grundforløbet til landmand og skov- og naturtekniker. Hele landbrugsuddannelsen og landbrugets lederuddannelse kan gennemføres på skolens afdeling i Høng. Hovedforløbet på skov- og naturteknikeruddannelsen gennemføres på Skovskolen i Nødebo.

Et levende arbejde
Du skal vælge indgangen "Dyr, planter og natur", hvis du gerne vil arbejde med dyr eller planter. Du kommer på de fleste uddannelser til at arbejde udendørs hele året og til at mærke årets gang. Indgangen spænder fra at arbejde med vilde dyr i en zoologisk have til at lægge fliser og beskære træer i en privat have eller drive et landbrug.

På Roskilde Tekniske Skole vælger du først et grundforløb, der målrettet styrer mod den valgte uddannelse. Hvis du er i tvivl om, hvilken uddannelse indenfor indgangen du skal vælge, så ring til afdelingens uddannelses- og erhvervsvejledere.

  

dyrnaturplanter

 

 

Mulighed for at skifte uddannelse
Hvis du starter på ét grundforløb, f.eks anlægsgartner, og hurtigt finder ud af, at du hellere vil være produktionsgartner, kan du skifte uden problemer. Hvis du først senere, efter af have afsluttet et grundforløb på én uddannelse, finder ud af, at det var en anden uddannelse indenfor samme indgang, du ville have, skal dit grundforløb kun forlænges med en kort periode.

 

De fleste grundforløb indenfor "Dyr, planter og natur" starter hver 10. uge. Enkelte starter dog kun hvert halve år. Grundforløbet varer oftest 20 uger, men der findes forskellige, valgfri grundforløb, som varer længere. Du behøver ikke have en læreplads for at starte på uddannelsen.

 

Se afdelingen


Se startdatoer


Se undervisningsplan