• Skills 1 - Fotograf Per Daugaard/SkillsDenmark 2017
  • Skills 1 - Fotograf Per Daugaard/SkillsDenmark 2017
  • Skills 1 - Fotograf Per Daugaard/SkillsDenmark 2017
  • Skills 1 - Fotograf Per Daugaard/SkillsDenmark 2017

Skills - DM, EM og VM

Mesterskaberne for talentfulde unge erhvervsskoleelever

Hvad er Skills?

Hvert år mødes talentfulde unge fra erhvervsuddannelserne til danmarksmesterskabet DM i Skills, der afholdes af SkillsDenmark. Blandt årets vindere udvælges de bedste til deltagelse i de to internationale mesterskaber EuroSkills og WorldSkills, der afholdes i hhv. lige og ulige år.

EuroSkills 2018 afholdes i september, og vi glæder os til at følge Justian Rahauge fra Roskilde Tekniske Skole i bygningssnedkerkonkurrencen sammen med resten af det danske landshold - med SkillsDenmark i spidsen.

Logo for DM i Skills/SkillsDenmark

EuroSkills Budapest 2018

Justian Raahauge fra Roskilde Tekniske Skole er med, når europamesterskaberne afholdes i Budapest den 26.-28. september. Han vandt DM i Skills i bygningssnedkerkonkurrencen i januar 2018 og glæder sig nu til at dyste mod Europas bedste unge håndværkere. 

Læs mere:

 www.facebook.com/SkillsDenmark
 skillsdenmark.dk/euroskills/euroskills-2018
 www.euroskills2018.com 

 Nyheder fra EuroSkills og WorldSkills

Til VM med kampråb

Til VM med kampråb

11. oktober 2017
Tema: Frederik Riber - en kommende verdensmester?

Tema: Frederik Riber - en kommende verdensmester?

Frederik Riber er uddannet bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole og repræsenterer Danmark til WorldSkills i efteråret 2017.
 

EuroSkills og WorldSkills - de internationale konkurrencer

Hvad er EuroSkills?

EuroSkills er europamesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. Det bliver afholdt hvert andet år, i lige år, og arrangeres af den europæiske Skills-organisation WorldSkills Europe. For at deltage må man højst være 25 år, det år konkurrencen foregår. Man bliver udvalgt til at deltage af rette faglige udvalg, fx ved at have vundet andre mesterskaber, danske såvel som internationale. 

EuroSkills 2016

I 2016 vandt bygningssnedker Frederik Riber fra Roskilde Tekniske Skole DM i Skills og fik mulighed for at deltage i EuroSkills i Göteborg i december, hvor han vandt en flot bronzemedalje.

EuroSkills 2018

EuroSkills 2018 afholdes i Budapest, Ungarn den 26.-28. september 2018. Roskilde Tekniske Skole er repræsenteret af Justian Raahauge, der stiller op i bygningssnedkerkonkurrencen.

Hvad er WorldSkills?

WorldSkills er verdensmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere. Det afholdes hvert andet år, i ulige år. For at deltage må man højst være 22 år, det år konkurrencen foregår. Man bliver udvalgt til at deltage af rette faglige udvalg, fx ved at have vundet andre mesterskaber, danske såvel som internationale. 

WorldSkills 2017

I 2017 vandt bygningssnedker Frederik Riber fra Roskilde Tekniske Skole DM i Skills for 2. gang. Dermed fik han sin store drøm opfyldt: at deltage i WorldSkills 2017 i Abu Dhabi, hvor han vandt en Medaillon for Excellence.

WorldSkills 2019

WorldSkills 2019 afholdes i Kazan, Rusland den 22.-27- august 2019.

DM i Skills 2018

Ni talentfulde elever kvalificerede sig til DM i Skills 2018 - og der var tæt løb i alle konkurrencerne. Vi kan sige tillykke til en danmarksmester i bygningssnedkerkonkurrencen: Justian Raahauge - og til vvs-energispecialist Tobias Herse, der modtog en flot arbejdsmiljøpris. Du kan læse mere om deltagerne og se videoportrætter nedenfor.

VIDEO: Sådan gik fredagen til DM i Skills 2018 for Roskilde Tekniske Skoles elever. (Video: Roskilde Tekniske Skole)
VIDEO: Justian Raahauge, nybagt danmarksmester. (Video: Roskilde Tekniske Skole)

 Nyheder fra DM i Skills 2018

DM i Skills 2017

Til DM i Skills 2017 stillede Roskilde Tekniske Skole med 8 talentfulde elever - og kom hjem med en DM i Skills-vinder i bygningssnedkerkonkurrencen: Frederik Riber. De deltagende elever kom fra uddannelserne bygningssnedker, møbelsnedker, anlægsgartner, blomsterdekoratør og klejnsmed - se mere nedenfor.

 Nyheder fra DM i Skills 2017

DM i Skills 2016

To vindere i DM i Skills blev det til, da Roskilde Tekniske Skole i 2016 havde 10 talentfulde elever med til DM i Skills: klejnsmeden Andreas Jarlsø og bygningssnedkeren Frederik Riber. De deltagende elever kom fra uddannelserne bygningssnedker, møbelsnedker, anlægsgartner, klejnsmed og industriktekniker - se videoportrætter af deltagerne og læs mere nedenfor.

 Nyheder fra DM i Skills 2016

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionale mesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra yderligere 19 demonstrationsfag, hvad faget indeholder på en række stande rundt om i hallerne i MCH Messecenter Herning.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Kom og besøg DM i Skills! Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere. Der er GRATIS ADGANG.

 www.skillsdenmark.dk

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2017 i Gigantium i Aalborg (Video: SkillsDenmark)

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400
 Mandag-torsdag kl. 8.00-15.30
 Fredag kl. 8.00-14.00

 rts@rts.dk
 Find medarbejder

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874