Skills

 skills bred

 

Arbejdsmiljøpris til møbelsnedker
 

Selv om der ikke var guldmedaljer til eleverne fra Roskilde Tekniske Skole, var DM i Skills en stor oplevelse. Én elev vandt en arbejdsmiljøpris.
 

D. 8.–10. januar blev Danmarksmesterskaberne i Skills 2015 afviklet i Bella Center i København. DM i Skills er den årlige konkurrence for unge, der tager en erhvervsuddannelse. Godt 300 elever, fordelt på 36 fag, konkurrerede om guldmedaljerne og titlen som Danmarks dygtigste elev indenfor sit fag. Roskilde Tekniske Skole havde efter de indledende regionale mesterskaber skaffet sig et fint udgangspunkt, og stillede op i seks fag til finalen.


Eleverne fra Roskilde Tekniske Skole kæmpede knoklede det bedste de havde lært i de tre dage, som finalen strakte sig over. Da regnskabets time var kommet måtte deltagerne fra skolen konstatere, at det i denne omgang ikke rakte til guldmedaljer.


Stor oplevelse

Oplevelsen ved at deltage i så stort et arrangement har dog været stor for skolens elever. Martin Gøtterup Christensen, som er møbelsnedkerelev På Roskilde Tekniske Skole, fortalte efter umiddelbart konkurrencen:

- Jeg synes, det har været en rigtig sjov og spændende oplevelse at være med i hele forløbet. Vi har også været rigtig meget på op til og under finalen, og det er anstrengende, så jeg er godt brugt nu.
 

MArtin 600

Martin fuldt koncentreret under konkurrencen.Arbejdsmiljø

Under mesterskaberne er der stort fokus på arbejdsmiljø. Derfor gives der også en pris til de elever, der udmærker sig på den måde. Her vandt møbelsnedkerelev Cille Klitten Skaarup Olsen, en af priserne. Cille gjorde sig fortjent til arbejdsmiljøprisen, fordi hun under den hektiske konkurrence "havde rigtig godt styr på sit værktøj, og fordi hun udførte sit arbejde i rolige bevægelser". Det sagde Peter Vesterheden, direktør i Arbejdstilsynet ved overrækkelsen af prisen og et gavekort på 3000,-, som Cille kan bruge på godt arbejdsudstyr. Se klip fra overrækkelsen:
 Mulige podiepladser

Ved finalen blev der kun kåret vindere af konkurrencen i de 36 fag. Først om cirka to uger vil dommerpanelet melde 2. og 3. pladserne ud. Skolen krydser fingre for, at der deriblandt vil snige sig et par elever ind på podiet.
 

Gruppe 600

De 11 elever fra Roskilde Tekniske Skole til årets DM i Skills.
9. B vandt Skills Stafet ved DM
 

DM i Skills – danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelserne blev afholdt den 8.-10. januar i Bella Center. Udover konkurrence for eleverne på erhvervsskolerne, var der konkurrencer for elever fra 8. og 9. klasse. De dystede i 3-mandshold i små praktiske øvelser i konkurrencen ”Skills Stafetten”. Øvelserne indeholdt elementer af de udfordringer, man kan blive mødt med på erhvervsuddannelserne.
 

Himmelev elever 600

De tre elever fra 9. klassse, Himmelev Skole, lægger her fliser som en del af konkurrencerne.9. B fra Himmelev Skole havde kvalificeret sig efter at have deltaget i den lokale Skills Stafet på Roskilde Tekniske Skole, som blev afholdt i efteråret.


I Roskilde har cirka 2000 elever fra 8.-9. klasse deltaget i den lokale udgave af Skills Stafetten, som Roskilde Tekniske Skole har afholdt. Op imod 10.000 elever på landsplan har deltaget i Skills Stafetten.


I alt ni folkeskoler fra Roskilde Tekniske Skoles område var repræsenteret ved finalen efter at have kvalificeret sig ved den lokale Skills Stafet: Selsmoseskolen, Mølleholmskolen, Himmelev Skole, Østervangsskolen, Gadstrup Skole, Peder Syv Skole, Jyllinge Skole, Osted Skole og Absalons Skole.


Holdet fra Himmelev Skole blev den samlede vinder af konkurrencen for 9. klasser i tæt kamp med bl.a. elever fra Absalon Skole. Marie, Jeppe og Lukas fik derfor en iPad hver i præmie for deres flotte indsats.
 

Konkurrencebordet 600

De tre elever venter spændt ved dommerbordet

 

 

 

 

 

Skills 2015 - mød eleverne

Her kan du møde de elever, der stiller op for Roskilde Tekniske Skole til Danmarksmesterskaberne i Skills. DM i Skills foregår 8.-10. januar 2015 i Bella Centeret. 

Videoerne må frit anvendes.
 

Alexander Briand de Crevecoeur


Alexander er 23 år gammel, og bor i København. Han er anlægsgartnerelev på Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde. Alexander er i lære hos Greenwork. 

Alexander150  

Mike Hussak Knudsen
 

Mike er 25 år gammel, og bor i København. Han er anlægsgartnerelev på Roskilde Tekniske Skole, Vilvorde. Mike er i lære hos Danas Have.

Mike150

 

Kasper Birk Pedersen


Kasper er 20 år gammel, bor i Næstved og er industri-teknikerelev på Roskilde Tekniske Skole. Han er i lære hos Næstved Sociale Virksomhed.

 

 

Kasper skills


Cille Klitten Skaarup Olsen


Cille er 21 år, bor i Svebølle, og er møbelsnedkerelev på Roskilde Tekniske Skole. Hun er i lære hos Orebo Træindustri.

 Cille 150  


Nicklas Holm Nielsen

Nicklas er 19 år, bor i Stubbekøbing og er maskinsnedkerelev på Roskilde Tekniske Skole. Nicklas er i lære hos Solrød Møbel- og Maskinsnedkeri.

 Nicklasholm150


Nicklas Kærside Danielsen


Nicklas er 22 år, bor i Taastrup og er  bygningssnedkerelev på Roskilde Tekniske Skole. Nicklas er i lære hos Snedker- og Tømrermester Janus Olesen ApS.

 Nicklas150  


Dennis Kronborg Larsen

Dennis er 19 år, bor i Jægerspris, og er bygningssnedkerelev på Roskilde Tekniske Skole. Dennis er i lære hos Bredahl Kristensen ApS.

 

 Dennis150

 

Frederik Riber


Frederik er 17 år, bor i Haslev og bygningssnedkerelev på Roskilde Tekniske Skole. Frederik er i lære hos Tømrermester Madsen.

 Frederik150  

 
Martin Gøtterup Christensen
 

Martin er 21 år, og bor i Vordingborg. Han er møbelsnedkerelev på Roskilde Tekniske Skole. Martin er i lære hos MZ Jensens Møbelrestaurering. 

 

 Martin150


Malene Terp


Malene er 21 år, bor i Roskilde og er mediegrafikerelev på Roskilde Tekniske Skole. 


skills malene150


Mikkel Jarmer

Mikkel er 23 år, bor i Roskilde, og er personvognsmekaniker på Roskilde Tekniske Skole. Mikkel er i lære hos Ejner Hessel (Holbæk).


DSC 0064Skills Stafet 2014 (se vinderne herunder)

Skills Stafetten er en konkurrence mellem Roskilde og omegns 8.- og 9. klasser i små praktiske øvelser som afspejler et uddannelsesområde på teknisk skole, handelsskolen eller htx (teknisk gymnasium). Øvelserne kan være alt fra ”Stable mursten” til ”Gråtoneskala” og "Gæt en praktikplads".

Konkurrencen finder sted på Roskilde Tekniske Skole, Pulsen 2-4 i Roskilde i dagene 24/9-1/10.
I alt deltager over 2000 lokale folkeskoleelever i Skills Stafetten på Roskilde Tekniske Skole.
På landsplan vil over 10.000 elever fra 8.-9. klasse deltage i forskellige typer af Skills Stafetter.

 

Roskilde Tekniske Skoles stafet er en del af det officielle Danmarksmesterskab for erhvervsskoleelever, kaldet DM i Skills.
Vinderne af Skills Stafetten i Roskilde får adgang til at deltage i den nationale Skills Stafet for landets 8. og 9. klasser, der
afholdes i forbindelse med DM i Skills i Bella Center i København i januar 2015.

 

Arrangementet hedder ”Skills Stafetten” og fungerer som delkonkurrence til det officielle danmarksmesterskab for erhvervsskoleelever under Skills Denmark. Stafetten giver eleverne en lille smagsprøve på livet på en erhvervsskole i form af en konkurrence, hvor eleverne i små grupper skal prøve kræfter med en række opgaver, som tager afsæt i uddannelserne på Roskilde Tekniske Skole.


faicon  Følg os på Facebook os se film fra dagen.


 

 

Se vinderne 2014

Onsdag den 24. september: SELSMOSESKOLEN 9.AB

skills2014 vinder 24sep

 

 

Torsdag den 25. september: MØLLEHOLMSKOLEN 9.C (vinderholdet bestod af Mathilde, Matthias og Simon) 

skills2014 vinder25sep

 

 

Fredag den 26. september: HIMMELEVSSKOLEN 9.B (vinderholdet består af Marie, Jeppe og Lukas)

skills2014 vinder26sep

 

 

Mandag 29. september: ØSTERVANGSSKOLEN 8.A (holdet består af Alban, Albert, Helena og Stefan)

oestervangsskolen 8a skills2014

 

 

Mandag 29. september: GADSTRUP SKOLE 9.A (holdet består af Michael, Nadja og Cecilie)

gadstrupskole 9a skills2014

Tirsdag den 30. september Peder Syv Skole 8.B (vinderholdet består af Philip, Katrine, Emma og Albert)
 RTSskillsvinderholdPederSyvSkole8B 30sept2014websmall
Tirsdag den 30. september Jyllinge Skole 9.D (vinderholdet består af Philip, Nicolaj og Elisabeth)
 RTSskillsvinderhold Jyllingeskole9D 30sep2014websmall
Vindere onsdag den 1. oktober blev holdet bestående af Oline, Tanja og Dion fra Osted Skoles 8.A
RTSSkillsvinder1oktOstedSkole8Aweb
Vindere onsdag den 1. oktober blev holdet bestående af Magnus, Simone, Cecilie og Holger fra Absalon Skoles 9.A
RTSSkillsvinder1oktAbsalonSkole9Aweb

 

 

Hvad får eleverne ud af det?
Alle deltagende klasser får en dag med praktisk indblik i en række erhvervsuddannelser. De får snuset til en ny faglighed og får samtidig gode oplevelser og underholdning i øjenhøjde. Eleverne møder desuden erhvervsskoleelever, der fortæller om deres uddannelse. Roskilde Tekniske Skole byder på frokost til alle elever og lærere.

Bemærk: Skills Stafetten kan indgå i skolens undervisning i Job og uddannelse.

 

Hvornår afholdes Skills Stafet? 
Skills Stafetten afholdes i 2014 på Roskilde Tekniske Skole i perioden 24. september til 1. oktober mellem kl. 9.00-14.00
(check in fra kl. 8.30). Hver klasse deltager én dag.

 

skills

 

Hver klasse inddeles i små hold, så alle elever aktiveres. Holdene dyster på tid om at færdiggøre små praktiske øvelser som afspejler et uddannelsesområde. Som noget nyt står HG på Roskilde Handelsskole for en af øvelserne. Alle klassens resultater 

fra delkonkurrencerne indgår i konkurrencen.

 

Hver dag udråbes et hold som dagens vinder. Præmien er en betalt tur for hele klassen og deres lærer til DM i Skills i
København den 8.-10. januar 2015.

 

Arrangør
Roskilde Tekniske Skole, Roskilde Handelsskole og UU Roskilde er arrangører af Skills Stafet 2014.

 

Spørgsmål
Spørgsmål om Skills Stafetten kan rettes til virksomhedskonsulent Thomas Flodin på tlf. 22 68 67 51,  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. . eller til kommunikationschef Jacob Christiansen på tlf. 22 68 67 90, Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .  

 

 

Læs mere om DM i Skills på www.skillsdenmark.dk

 

Bemærk: Inden afholdelsen skal klassen opdeles i hold á 3 personer indeholdende både drenge og piger. Er der flere end
24 elever i klassen fordeles eleverne, så de fungerer som reserve på et 3-mandshold. Eksempel: Ved en klasse på
26 elever dannes 6 hold á 3 personer og 2 hold á 4 personer.

 

  

For yderligere information kontakt:
Thomas Flodin, virksomhedskonsulent

Roskilde Tekniske Skole

mobil 22 68 67 51

Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.Jacob Christiansen, kommunikationschef

Roskilde Tekniske Skole

mobil 22 68 67 90

Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.


Se vinderne fra 2013/2014