Tre i træk til Roskilde

Flot resultat for Roskilde Tekniske Skole ved DM i Skills for unge håndværkere. For tredje gang i træk vandt skolen bygningssnedkernes konkurrence, og der var tæt løb i flere konkurrencer, hvor alle gjorde god figur.

En danmarksmester for 3. år i træk

Justian Raahauge, som er i lære hos Exponent AS i Glostrup kan nu kalde sig danmarksmester, da han vandt konkurrencen for bygningssnedkere. Det er tredje år, Roskilde Tekniske Skole vinder titlen hos bygningssnedkerne, og Justian løfter arven fra Frederik Riber, som i efteråret deltog ved VM i Skills. Sejren er ikke tilfældig. Tre deltagere i bygningssnedkerkonkurrencen kom fra skolen, og de endte på plads 1, 2 og 4. Det var de små marginaler, som skilte Justian og Christian Nielsen, som endte som nummer to. Træner Peter Hansen kunne berette, at hvis det havde været til VM, så havde de begge fået guld, fordi de lå så tæt i konkurrencen.

Pris til vvs-energispecialist

Tobias Herse, som er elev på vvs-energiuddannelsen og fra Finn Olsen VVS i Havdrup, vandt ikke konkurrencen, men han gik ikke tomhændet derfra. Han modtog Arbejdsmiljøprisen for sit arbejde under konkurrencen, som blev udført forskriftsmæssigt og med fokus på sikkerheden.

Tre blomsterpiger

Camilla Schmidt fra Warmdal Blomster i Valby endte på en 2. plads i konkurrencen for blomsterdekoratører som den bedste af de tre deltagere fra Roskilde Tekniske Skole. Det blev til en 3. plads til Julie Radoor. Resultatet var flot, når det tages i betragtning, at modstanderne var ved at være færdiguddannede, mens vores deltagere ikke havde nær samme erfaring.

Anlæg for anlæg

De to anlægsgartnerelever Frederik Petersen og Benjamin Hansen måtte desværre se sig slået i deres konkurrence trods det, at de havde lavet en super flot opgave.

- Det var en flot præstation både af elever og deres undervisere, som har fungeret som trænere op til DM i Skills. Skolen har markeret sig rigtig flot, og vi har bidraget til de positive historier om erhvervsuddannelserne. siger vicedirektør Connie Krukow.

Alle elever har alene med kvalifikationen til DM gjort det godt, og alle har fået kæmpe oplevelser ud af at være med ved konkurrencen og opleve presset og den store opmærksomhed fra publikum og presse.

- Det føles supergodt. Jeg har virkelig været presset i konkurrencen, fortalte en glad og rørt Justian Raahauge umiddelbart efter at have fået overrakt vinderprisen af statsminister Lars Løkke Rasmussen. 

VIDEO: Justian Raahauge, nybagt danmarksmester.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

 

VIDEO: Sådan gik fredagen til DM i Skills 2018 for Roskilde Tekniske Skoles elever.
(Video: Roskilde Tekniske Skole)

Få mere at vide

  Tema om Skills
  Bygningssnedkeruddannelsen
  Vvs-energiuddannelsen
  Blomsterdekoratøruddannelsen
  Anlægsgartneruddannelsen 

Se billederne

Tema om Skills - DM, EM og VM

Hvad er DM i Skills?

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Deltagerne er nået til finalen efter at have vundet topplaceringer i skole- og regionale mesterskaber. Desuden viser unge erhvervsskoleelever fra yderligere 19 demonstrationsfag, hvad faget indeholder på en række stande rundt om i hallerne i MCH Messecenter Herning.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Kom og besøg DM i Skills! Se deltagerne konkurrere og vise deres fag frem, afprøv din egen faglige kunnen og snak med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere. Der er GRATIS ADGANG.

 DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark

VIDEO: Se film fra DM i Skills 2018 i Herning Messecenter (Video: SkillsDenmark)

 

 

Udskriv