Studiemiljø på HTX Roskilde

HTX Roskilde er det naturlige valg, hvis du ønsker at beskæftige dig med naturvidenskab, it, teknologi og design.

Htx-uddannelsen er - ud over at være studieforberedende og almendannende - en ungdomsuddannelse, som er målrettet alle med interesse for viden, fordybelse, perspektivering og abstraktion. Målet er at udvikle dine faglige evner og gøre dig i stand til at bruge din faglige viden til at forholde dig til problemstillinger, som udspringer af din hverdag. Vi vægter projektarbejdet højt, og du kommer til at arbejde med spændende problemstillinger, hvor du selv finder løsninger og tilegner dig viden ved at kombinere teori og praksis i vores værksteder og laboratorier. Du arbejder altså problemorienteret i praksis og finder løsninger ud fra egne observationer og eksperimenter.

På HTX Roskilde går der ca. 500 htx-elever. 

Studieretninger og fag

Studieretninger og fag

På htx møder du mange fag. En del kender du i forvejen, men der er også mange nye fag. Få et overblik over vores studieretninger, obligatoriske fag og valgfag. Det praktiske, eksperimenterede arbejde fylder meget på htx, og vores værksteder og laboratorier giver dig mulighed for at afprøve teorier i praksis.
Værksteder og laboratorier

Værksteder og laboratorier

Det praktiske, eksperimenterede arbejde fylder meget på htx, og vores værksteder og laboratorier giver dig mulighed for at afprøve teorier i praksis.
Lektiecafé

Lektiecafé

Vi tilbyder lektiecafé 2-3 dage om ugen, hvor elever har mulighed for at få hjælp af lærere og andre elever.
Introaktiviteter i 1.g

Introaktiviteter i 1.g

Skolen afholder introaktiviteter de første 2 uger af din skolestart, og igen når I starter i jeres studieretnings­klasser ca. 3 måneder efter skolestart. Der er konkurrencer og aktiviteter med fokus på det sociale, så I bliver rystet godt sammen som klasse. Introforløbet i grundforløbet afsluttes med en fælles intromiddag på skolen for alle 1.g'ere, kontaktlærerne og tutorerne fra 2.g og 3.g.
Studietur i 2.g

Studietur i 2.g

I foråret er afholdes studieturen for elever og lærere. Turen byder både på faglige indslag og fritid, så I kan opleve destinationen på egen hånd. Du skal selv betale for såvel rejse som ophold.
HTX-fester, galla og huemiddag

HTX-fester, galla og huemiddag

Fire gange årligt holder skolen HTX-fester for alle skolens elever. Derudover holder vi en årlig gallafest i foråret, hvor den røde løber rulles ud, og eleverne danser Lanciers. Når eleverne bliver studenter, afholdes desuden en huemiddag, hvor skolen og eleverne fejrer, at de nu er blevet htx- eller eux-studenter.
Dimission

Dimission

Vi afslutter skoleåret med en højtidelig fejring af årets studenter, hvor der overrækkes eksamensbeviser og særlige udmærkelser.
HTX Dysten – skolens idrætsdag

HTX Dysten – skolens idrætsdag

Hvert efterår afholdes Dysten, som er skolens idrætsdag. Alle elever mødes og kæmper klassevis mod hinanden i forskellige discipliner. Det er en dag med kampgejst, sammenhold, vindere og tabere, hvor alle kæmper om det store trofæ.
Oasen

Oasen

Oasen er at af elevområderne på skolen - her finder du blandt andet bordfodboldborde og brætspil, som man kan samles om i pauserne og efter skole.
Biblioteket

Biblioteket

I biblioteket kan du finde litteratur til dine opgaver eller fx sidde og lave gruppeopgaver.
Klubber og andre elevaktiviteter

Klubber og andre elevaktiviteter

Eleverne på skolen har forskellige klubber, som afholdes ca. 1 gang om ugen efter skoletid. Vi har også en månedlig fredagscafe med forskellige temaer. Derudover kan man træne i vores Bøfkælder efter skole, hvor vi har løbebånd, crossmaskiner og vægte m.m.
Traditioner

Traditioner

En af vores mange traditioner kan opleves i december, hvor skolens drenge går Lucia iført hvide kitler.
Få pulsen op i pauserne

Få pulsen op i pauserne

Brug dine pauser på en af Pulsens fodboldbaner, basketbanen eller de udendørs motionsredskaber.
Kantine

Kantine

Køb din mad, kaffe eller måske en snack i kantinen på Pulsen 2.
Den kreative bydel Musicon

Den kreative bydel Musicon

Skolen ligger på Pulsen, der er del af Musicon. Før var her en betonvarefabrik, men nu er området overtaget af Rabalderparken, caféer, skatehal, RAGNAROCK - museum for rock, pop og ungdomskultur og Roskilde Festival Højskole.
Find svar i elevhåndbogen

Find svar i elevhåndbogen

Mangler du svar på noget, eller søger du andre oplysninger? Elevhåndbogen har svarene på de fleste af dine spørgsmål.
Elevråd og klimaråd

Elevråd og klimaråd

Skolen har et aktivt elevråd, som har indflydelse på både studiemiljøet og uddannelserne, gennem deltagelse i de lokale uddannelsesudvalg. Elevrådsmøder afholdes i undervisningstiden ca. hver 4. uge. Skolen har desuden et klimaråd, som bl.a. arbejder for en mere bæredygtig skole.
Vejledning, hjælp og støtte

Vejledning, hjælp og støtte

Har du spørgsmål til dit uddannelsesforløb, eller har du andet, du går og tumler med, er du altid velkommen til at kigge forbi vores vejledere, som står klar til at hjælpe.
Du kan også booke en vejledningstid online.
Få mere at vide om adressen

Få mere at vide om adressen

 

Udskriv

ROSKILDE TEKNISKE SKOLE

 Til forsiden

 

Roskilde Tekniske Skole
(postadresse og administration)
Postboks 132, Pulsen 10
4000 Roskilde

 46 300 400

 Mandag-torsdag kl. 8-15.30
 Fredag kl. 8-14

Forårets helligdage:
Påske 25-27. marts kl. 8-12 og 28-29. marts lukket
1. maj: kl. 8-12
Kr. Himmelfart 9-10. maj lukket
Grundlovsdag 5. juni kl. 8-12

 rts@rts.dk

CVR-nr. 44053128
EAN-nr. 5798000556874